Feng Shui Szoba — Feng Shui A Hálószobában

agárd-bicikli-bolt

Azért nem ajánlott a tükröt a bejárati ajtóval szemben elhelyezni, mert a tükör minden jó feng shui energiát kilök, ami a házba belépni készül. Tükrözi, majd ismét kitaszítja. A tükröt azonban több okból is használjuk a folyosón. Az első a külsőnk ellenőrzése, mielőtt elhagynánk a házat. A második az a képessége, hogy megvilágosítja és bővíti a helyiséget. Találjon a tükörnek helyet az oldalfalon. Ügyeljen azonban arra, hogy ne tükrözze vissza éles tárgyakat vagy a másik helyiségben található ajtókat. Tüntesse el a rendetlenséget Ebben az esetben rendetlenségnek számít a túl sok kabát a fogason, valamint a sok padlóra helyezett vagy nyitott cipőtartóban tárolt cipő is. A Feng Shui azt tanácsolja, hogy mindent, amit csak lehet, rejtsen el egy szekrényekben. Szerezzen be egy felépítményt a ruhásszekrényhez, vagy egy zárt cipősszekrényt. Rejtse el az esernyőket, kézitáskákat és egyéb kiegészítőket is. Az előszobában tilos hamutartót és szemeteskukát tartani. A ház bejárata hatással van az egész ház hangulatára.

A szoba berendezése – Feng Shui szerint | Euvonal

Lassan már 15 éve gyakorlom és tanulmányozom e titkos "erőösszefügéseken" alapuló tant, így elhihetik nekem, hogy e metafizikai alapokon is nyugvó elmélet használata pozitív változást képes hozni az életünkbe. Élő lakás A Feng Shui filozófiájában a lakás élőnek tekintendő (van lelke, hangulata, azaz Chi-je), sőt saját horoszkópja - úgynevezett otthonhoroszkópja - is van. Ehhez minden esetben szükség van az épület pontos tájolására és építési idejére. Az alábbi csoportokba gyűjtött térrendezési elvek mellett tehát maga a otthonhoroszkóp is hatással van egy párkapcsolatra, ezért szerencsésebb, ha valaki több szoba közül választhatja ki a hálószobát. Ehhez a tudományrészhez mindenképp tanácsadóhoz kell fordulni, de most nézzük a legegyszerűbb elveket! Hol legyen a hálószoba? Ha a bejárati ajtótól távolabb van a hálószoba, akkor úgy érezzük majd, hogy képesek vagyunk ellenőrizni otthonunkat és életünket, így a pihenésünk zavartalan. Nem szerencsés, ha a hálószoba a Chi szájánál (a bejárati ajtónál) van.

feng shui szoba 1

Az ágy fölött ne legyen polc, az nyomaszthatja. Az ágya felé ne mutasson semmilyen él, sarok, mert az kellemetlen érzetet ad. Az íróasztal elhelyezésénél figyelj oda, hogy lehetőleg ne tedd fallal szembe, az bezártságot ad, nem csak fizikai értelemben, hanem szellemileg is. Ha mégsem tudod másképp megoldani valami miatt, hogy így legyen, akkor tegyél mélységet ábrázoló képet a falra, szem magasságban. Az sem szerencsés, ha az íróasztal pont szemben van az ajtóval, vagy ha a gyermek háttal ül az ajtónak. Ettől nyugtalan lehet, és ösztönösen forgolódhat az ajtó irányába. Az íróasztal legmegfelelőbb helye az ajtótól legtávolabbi sarokban van. Fontos, hogy a gyermek háta mögött legyen fal, és jól rálásson az ajtóra. Így sokkal nagyobb biztonságban érzi magát, és jobban tud koncentrálni is. Általános Feng Shui szabály, hogy az ajtóval szemben lehetőleg ne legyen ablak, mert úgy a csí, az életenergia könnyen kiszökik, és nem kering a szobában. Ez a gyerekszobában is így van. Ha mégis szemben vannak egymással, akkor tegyél egy ablakképet szemmagasságba az ablakba, vagy lógass fel egy szivárvány kristályt, tégy oda növényt, függönyt.

  1. Hogyan készítsünk Feng Shui meditációs szobát? Blog - Blog
  2. Feng shui szoba 2020
  3. Feng shui szoba hu
  4. Feng shui: A legfontosabb szoba
  5. Ilyen a tökéletes hálószoba a feng shui szerint - Ezotéria | Femina
  6. Hogyan rendezzük be a gyerekszobát a Feng Shui szerint? | ElegansOtthon.hu